Over Soepel Door De Bocht

De Instructeur

De instructeur die ervoor gaat zorgen dat jij je rijbewijs haalt is: Frans Sarton. Ik heb  heel veel ervaring in het autorijden. Ik vind het belangrijk om te kunnen werken met mensen en mijn kennis te kunnen overdragen. Ik heb het instructiebewijs voor het geven van rijles, voor het rijbewijs categorie B (personenauto). Ook ben ik gecertificeerd faalangstinstructeur, erkend autisme en ADHD instructeur en stagementor. Stagementor is het mentoren van beginnende rij-instructeurs. Ik vind het belangrijk dat er op een leuke, rustige en ontspannen manier les wordt gegeven. Mijn hobby's zijn: Wandelen, tennissen, muziek luisteren en lezen. Verdere bijzonderheden zijn te vinden op de pagina "bijzondere lessen".

De Auto

Je gaat lessen in een rookvrije Dacia Sandero Stepway Comfort TCe 100 Bi-Fuel.
De Dacia is uitgevoerd met:

  • Blind Spot warning- dode hoek detectie
  • Navigatiescherm
  • Electronische parkeerrem
  • Cruise control
  • Slimme Card voor openen, starten en sluiten.

Lestijden

Voor actuele lestijden de website van autorijschool Nanninga raadplegen. Website: www.rijschoolnanninga.nl.

Ervaringen met Autorijschool Soepel Door De Bocht

Ervaring van Tim:
Mijn ervaring met Rijschool Soepel Door de Bocht is buitengewoon goed. De rijlessen waren op mij afgestemd, en ook met bijzondere wensen wordt rekening gehouden. Zo hoef je geen andere leerlingen op te halen of weg te brengen als je dat niet wilt. Ook heb je altijd dezelfde instructeur.

De instructeur is aardig, kan je goed uitleggen hoe het moet en blijft altijd rustig. Ook stemt hij zich goed op je af. Als je bijvoorbeeld niet zo’n prater bent, zal hij ook niet de hele tijd proberen een gesprek te starten.

Ook mooi meegenomen is dat de rijlessen goed geprijsd zijn, en met een alles-in-een pakket is het helemaal voordelig. Zelf had ik een 30*90 minuten pakket (pakket B) en ben in één keer geslaagd.

Ervaring van Jeroen:
Toen ik vorig jaar begon aan mijn rijlessen, ben ik eerst bij een andere rijschool gaan lessen. Dit ging in het begin erg vlot maar op examen ging het steeds mis. Ik miste een vooruitkijkende blik en ik was onzeker in het verkeer. Dit heeft zo bijna jaar geduurd steeds rijlessen nemen, in die lessen geen fouten maken maar toch niet slagen.

Hierdoor werd ik door een familielid getipt over Autorijschool Soepel door de Bocht, in het begin was ik best terughoudend over deze rijschool. Doordat ik al veel lessen had genomen en nog niet was geslaagd. Ik wilde graag mijn rijbewijs halen en ik wilde het nog 1 maal proberen. Frans begon eerst (groot les boek) hierop staat afgebeeld hoe je iets moet doen en op welke manier, mij heeft dit erg geholpen doordat je zelf ziet wat je moet doen.

Naar mate de lessen verstreken voelde ik dat het steeds beter ging en ik kreeg ook vertrouwen in een goede afloop. Frans is erg rustgevend in de auto en legt sommige zaken ook in detail uit zodat je het snapt. Al moet hij 100 keer uitleggen haha. Respect voor Frans hiervoor ook. Ik ben na 14 lessen van 90 minuten, bij autorijschool soepel door de bocht, geslaagd voor mijn rijbewijs

Het enige wat ik nog wil zeggen Frans ga zo door met les geven je doet het uitstekend!

Ervaring van Wouter:
Hoppaaaaaa!!

Bedankt!

Frans, heel erg bedankt voor alle rijlessen. Ik heb het altijd leuk gevonden in de mooie Fiat te mogen rijden. Veel succes met de rijschool en we komen elkaar nog wel een keer tegen op de weg.

Ervaring van Denise:
Frans is een leuke, maar als het moet ook een serieuze rijinstructeur. Ik heb het echt naar mijn zin gehad en vooral veel gelachen! Alles wordt duidelijk en rustig uitgelegd en hij wordt nooit ongeduldig, ook al maak je 100x dezelfde fout. Ik ben de 2e keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Frans, bedankt! Ik vond het leuk om bij je gelest te hebben en wie weet kom je me nog weleens tegen in mijn Fiat 500, Audi TT, Mustang of wat dan ook (zolang het maar geen Fiat Panda is) ha, ha.

Groetjes, Denise.

Ervaring van Juultje:
"De rijlessen met Frans heb ik altijd als ontspannen ervaren, ondanks dat ik een enorme zenuwpees was in de auto. Dit komt vooral doordat Frans altijd rustig blijft en de tijd neemt om dingen uit te leggen. Helaas kon ik vanwege het feit dat ik op kamers zit alleen op zaterdag lessen. Gelukkig was het nooit een probleem als ik een keer niet kon of ergens anders moest worden opgehaald. Een dik jaar en 34 lessen later haalde ik mijn rijbewijs in één keer, dankjewel Frans!"

Ervaring van Brent:
Mijn ervaring met Soepel door de bocht is gewoon in een woord geweldig! Ik heb 42 lessen van 90 minuten gehad. 15 Lessen in de Fiat Bravo en ben toen overgestapt naar de automaat. Automaat vind ik veel fijner als schakelen. Frans is zo rustig en blijft ook onder wat voor omstandigheden altijd rustig. Ook al moet hij iets 100 keer achter elkaar uitleggen, het maakt niet uit, en je kunt er echt mee lachen. Ik vind het zo knap dat hij dat kan. Ik heb hem zat complimentjes gegeven, van echt knap, want ik zou dat echt niet kunnen!!! We hebben samen wat afgelachen in die auto.

Ik ben nou een paar maanden verder, en mis die gezelligheid echt. Ik vind Frans echt een geweldige persoon. Ik zou zo weer willen lessen!!! Ik raad iedereen aan deze rijschool te pakken, geloof me een betere zul je niet vinden. Probeer het en je zult zien dat ik gelijk heb.

Groetjes, Brent.

Ervaring van Lotte:
Ik vond de lessen bij Frans altijd heel erg fijn en gezellig. Er is dan ook een leuk en ontspannen sfeer als je aan het rijden bent. Wanneer je begint met lessen, begin je ook echt bij het begin. Alles wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd en soms krijg je van tevoren plaatjes te zien, van Frans, over een situatie. Bij de moeilijke verrichtingen wordt het ook eerst voorgedaan, waardoor je niet meteen in het diepe wordt gegooid. Ook vond ik het erg fijn dat er veel rekening werd gehouden met mijn lastige schooltijden. Ik was veel weg en altijd laat thuis, maar Frans was er altijd heel flexibel in! Ik had pakket B met 30 rijlessen van 90 minuten en heb alles in een keer gehaald. Ik zou het zeker aan iedereen aanraden, bedankt Frans!

Ervaring van Daisy:
Hoi Frans, bedankt voor alle lessen, gezelligheid en moeite. Ik ben blij dat ik de eerste keer geslaagd ben. Groetjes, Daisy.

Ervaring van Ellen:
Het begint natuurlijk allemaal met het uitzoeken van een rijschool. Ik koos Soepel door de bocht omdat ik daar met een automaat kon rijden en deze het voordeligste was. Gelukkig was dit een hele goede keus! Ik weet het nog heel goed mijn eerste les. Ik was enorm zenuwachtig en bang dat ik meteen moest rijden en de snelweg opgestuurd werd. Ik had een typisch beeld van rij-instructeurs. Zo'n grof gebekte man waarbij je trillend achter het stuur zat. Al die zenuwen waren helemaal nergens voor nodig geweest, want Frans de rij-instructeur, bleek een hele rustige begrijpende man waarvan ik eerst mocht oefenen op een parkeerterrein. Ook de rest van de lessen gingen op mijn tempo en voor ik het wist zat ik vol zelfvertrouwen achter het stuur. Ik zou iedereen autorijschool Soepel door de bocht aanraden. Ik keek altijd uit naar de rijlessen en heb ervan genoten. Frans gaf me het zelfvertrouwen dat ik nodig had. Het lijkt me dat iedereen dat zoekt in een rij-instructeur. Groetjes, Ellen.

Ervaring van Desiree:
Ik heb inmiddels nu 2 jaar hier mogen rondrijden. De eerste avond op het industrieterrein, daarna in de natuur rond Bergeijk, daarna weer in de omliggende dorpen en daarna Eindhoven. Steeds als ik dacht waar we heen gingen werd het weer een andere kant, zo heb ik Someren gezien, Heeze, Waalre van de andere kant, en nog meer bijzondere plekken, waarbij ik dacht: Waar ben ik nu weer beland? Ook heb ik goed kunnen bewijzen dat ik beter rijd dan een gemiddelde zuiderbuur, hé Frans? Frans bleef altijd rustig wanneer ik weer in de stress begon te zitten en heeft het geduld van een engel als iets niet goed lukt, echt eindeloos. Ook kon ik wel humor met hem hebben, ik had het vaker erover dat de polo sneller was dan de golf die gemiddeld naast mij stond, of de ander was lelijker. Ik heb veel geleerd en mijn theorie, in twee keer, en mijn praktijk in 1 keer gehaald! Dank je wel Frans voor de fijne uurtjes.

Ervaring van Loes:
De lessen bij Frans waren altijd leuk, maar vooral heel ontspannen en rustig. In het begin was het rondrijden op het industrieterrein. Elke keer een nieuw hoofdstuk leren, Frans doet het nog een keertje voor en dan zelf proberen. Alles wordt stap voor stap afgerond, wat heel fijn voor mij was, omdat ik nogal chaotisch kan zijn. Daarna gingen we Eindhoven in, om het vooruitkijken te trainen, en wat heeft dat lang geduurd, maar Frans bleef altijd rustig en geduldig. Frans super bedankt voor alle moeite en de leuke lessen! Groetjes, Loes.

Ervaring van Ivy:
Toen ik wilde starten met rijlessen stond één ding voor me vast: ik moest een instructeur vinden met geduld en iemand die mijn zelfvertrouwen zou vergroten in plaats van het te vernielen. Achteraf gezien heb ik in beide opzichten de juiste keuze gemaakt door voor Frans te kiezen. Frans maak het niet uit of hij het 10x of 1x uit moet leggen, als je het uiteindelijk maar snapt vindt hij het belangrijkste.

De methode die we hebben gevolgd heet Rijopleiding In Stappen, dat is ook letterlijk wat we deden. In eerste instantie wilde ik alles zo snel mogelijk zelf doen en kunnen maar achteraf ben ik blij dat we het rustig aan gedaan hebben en telkens een logische stap verder hebben gezet. Overigens is Frans hierin ook heel duidelijk, eerst doet hij alles zelf voor en vraagt hij je of je het begrijpt, daarna mag je laten zien wat je kan. Erg fijn vind ik dat persoonlijk omdat het voordoen van een bepaalde manoeuvre nou eenmaal duidelijker is dan het vertellen erover.

Ook prettig is dat ik gemerkt heb dat Frans zich simpel aanpast naar jouw wensen, Hij praat graag en als jij dat ook doet zal het zeker gezellig zijn tijdens het lessen. Maar ook als je wilt dat het stil is in de auto om goed te kunnen concentreren vindt Frans dat geen probleem. Groot pluspunt waar ik vaak versteld van stond was de ontzettend grote wegenkennis van Frans. De auto beschikt over een navigatiesysteem voor bepaalde oefeningen maar Frans lijkt er wel eentje in zijn hoofd te hebben. Zo belandde ik vaak in gebieden waar ik compleet de weg niet wist om uiteindelijk toch weer op bekend terrein terug te komen.

Frans, bedankt voor alle ontzettend leuke, leerzame en effectieve uren! (Ivy is onlangs voor de eerste keer geslaagd.)

Ervaring van Mees:

Frans is een erg rustige en geduldige rij-instructeur. Hierdoor had ik het gevoel dat het niet erg was om fouten te maken en aarzelde ik ook niet om vragen te stellen. Door veel te vragen en te communiceren kon Frans het juiste advies geven zodat ik kon leren van moeilijke situaties die ik meemaakte in het verkeer. Ik vond het erg fijn om bij Soepel door de bocht te lessen en ben blij dat ik mijn rijbewijs de eerste keer heb gehaald.

Ervaring van Lisa:

Mijn ervaring bij Soepel door de bocht was top. Frans is een super gezellige, maar wanneer nodig ook een serieuze rij-instructeur. We hebben wat afgelachen in de auto! Heel fijn was dat Frans alles uitlegt tot in detail. Hij blijft rustig en werkt kalmerend. Ik ben de 2e keer geslaagd en ik ben heel blij dat ik heb gekozen om bij Frans te gaan lessen. Frans, super bedankt en tot ziens op de weg.

20200822 Soepel Door De Bocht-26

Autorijschool Soepel Door De Bocht
Frans Sarton
Sint Victor 6
5571 RM Bergeijk
06-51978385
info@soepeldoordebocht.nl
KvKnummer: 17239851

Contact opnemen